Det ble arrangert Humanistisk Navnefest i Festiviteten 11. mai 2013. Navnefesten markerer en av livets store begivenheter, i første rekke handler det om å feire at et barn er født og har fått sitt eget navn, en identitet og å ønske barnet velkommen til verden og familien.Den nyoppussede Festiviteten var en flott ramme for seremonien, det var syv navnebarn og omlag 120 gjester. Etter høytidelig innmarsj holdt Lisbeth Standal åpningstalen. Hovedtaler var Berit Jørgenvåg,  som bl.a. snakket om det å finne frem til den gode voksenrollen i relasjon med barn, som foreldre, nabo, familievenn – de krevende valgene vi som voksne må gjøre. Musikalske innslag ved Cathrine Brandvik Haukenes og Bjørn Magne Langseth, de fremførte bl.a. Rose og Idas sommervise, i tillegg til innmarsj og utmarsj. Under noen bilder fra seremonien( Foto fra Sverre Støren)
he 1
he 2
he 3

Navnebarn:
Simon Mathias Remmen, Født 25.02.2013, Foreldre Lauritz Remmen og Silje Hårberg

Tilje Flatøy, Født 01.10.2012, Foreldre Ane Marja Flatøy og Frank Robin Flatøy
Henrik Varhaugvik, Født 29.07.2012, Foreldre Mari Jensen Otnes og Idar Varhaugvik
Andreas Målø, Født 25.12.2012, Foreldre Monika Solevågseide og Knut Ivar Målø
Olea Brekstad Sundli, Født 05.08.2012, Foreldre Katrine Brekstad og Arve Sundli
Paula Haavin Gundersen, Født 01.06.2012, Foreldre Bodil Haavin og Daniel Josè Gundersen
Mons Edgren Jakobsen, Født 04.09.2012, Foreldre Guro Jakobsen og Alexander Edgren
fDet var utdeling av Navnetavler med et dikt lest til hvert barn. Diktene ble lest opp av Bente Åsbø og Lisbeth Standal.

Tre av familiene hadde selv skrevet dikt til sitt navnebarn. Silje Hårberg skrev til sønnen Simon Mathias Remmen:

Der ligger han ,I den tryggeste favn.I en verden så stor for et lite barn.Som en uskreven bok i et stort bibliotek Alle ark som skal fylles med ord og innhold Med lykke og sorger, håp og kjærlighet Et helt liv Ditt liv - Simon Mathias Verdens vakreste bok
(Utdrag)
Arrangør var Human-Etisk Forbund, Kristiansund og Omegn, som takker for godt samarbeid med Kristiansund kommune og alle frivillige.I Kristiansund arrangeres Navnefest to ganger pr år, normalt mai og november. Human-Etisk Forbund er en frivillig organisasjon, og navnefestseremonien arrangeres på frivillig basis.