Av Kjell Dønheim

I ettermiddag fikk KNM "Hitra" problemer med fremdriften. Den befant seg da i Hjeltefjorden litt nord for Sotra broen. En av de små hurtiggående marine jeger fartøyene kom raskt til unnsetning fra Håkonsvern. Noe senere ankom er av marinens slepebåter og tok "Hitra" på slep til Håkonsvern.
"Hitra" ble levert til den norske marinen i 1943 fra USA og var de spesialbygd som U-båt jager. Vi kjenner henne som en av Shetlandsbussene som gjorde enestående innsatts under krigen, og ved sin innsatts var med å gjorde at vi i dag kan feire frigjøringsdagen.  Det var ren tilfeldighet som gjorde at den i 1981 ble funnet i Sverige og senere tatt godt vare på, men altså i ettermiddag tok alderen sitt.
hit 2

Som det vises på et av fotografiene er dagen behørlig markert hos Kjell Dønheim  med flagget i topp. På fjorden fikk veteranskipet " Hitra" tøbbel på veteranenes dag. Foto: (Kjell Dønheim)
hit
Problemer med framdriften for "Hitra" i dag på bergenskanten . Men der er hjelpen ganske nær.( Foto: Kjell Dønheim)
hit 3
Her har marinens slepebåt " Mjølner" ankommet sammen med et annet mindre marinefartøy for å assistere " Hitra" til lands. ( Foto: Kjell Dønheim)