Her litt fra distriktet rundt nordmørshovedstaden nå i begynnelsen av mai. Det har vært en lang vinter med endel overraskelser utover våren hva været angår, og floraen er forsinket grunnet kulden. Likevel aner vi bedre tider snart.
natu

Her en frosk i Futsetra som har vært ute hele vinteren. Og den har klart seg bra.
natu b
Frosken her gjorde bomskudd og har lagt egg i en dam som tørket ut ikke langt unna bronsje-frosken i Futsetra.
natu 1

Fra Bremsnes ved Løken Gård hvor alt ser normalt og fint ut her nede ved fjæresteinene.
natu 4

Værslitt villsau og nye generasjoner sprettende bak.
natu 2
En flokk hjort inne på ei mark på Vebenstad i Bådalen . Ikke redd før man gikk ut av bilen.
natu 7
Påskeliljer på Stavnes fyrstasjon om enn litt forsinket denne våren. For et par døgn siden var det et spetakkel av storm her " vid fyren".
natu 8
Fiskemåser på biltak på parkeringsplassen nedenfor Festiviteten i Kristiansund. ( Foto: Tom E. Felberg)
natu 9

Utsikt mot Brunsvika og Myra i byen . Det var tendenser til skikkelig vårvær lørdag ved 17 tiden, men det brast etter to timer.
natu 10
Utflukt til Vassdalen på Averøya. Wenche Horne i fint driv oppover. Kristiansund i bakgrunnen hvor det er 17,5 km til Varden i luftlinje herfra.
natu 11
Oppe ved Vassdalsvatnet 395 m.o.h. har vinteren ennå ikke sluppet taket, og vannstanden på denne drikkevannkilden for vestre Averøy er litt lav.
natu 13
På demningen fantes det også kobbermalm fra kobberårene i fjellet her som ble utvunnet og søkt etter fra slutten av 1700 tallet og et stykke inn på 1800.
natu 12
Det eneste som har vokst her denne våren er en liten plante av noe slag med fine lilla blomster; nærmest en Svalbard-plante. Under en maurtue med litt slappe maur som var tatt seg en tur ut trolig for første gang.