Sjåførene i Nettbuss som kjører ruter på Averøya har vært i møte med kommunen i dag for å påpeke vegetasjonen som på de kommunale veiene er kommet langt inn i veibanen. Ofte er det knuste speil og lakkskader på bussene grunnet dette, og det er store dyre speil som må skiftes. Verst er det på Ekkilsøya, Sandvika ved Bremsnes Båtbyggeri og Smeneset på Kårvåg. 
weg 2
Leif Westerheim er en av sjåførene som har vært med å påpekt skog og annet som henger langt inne på veibanen for representanter fra Averøy kommune i dag. Etter det vi forstår skal det være minimum 3 meter fra veikanten bort til trær o.l. på kommunale veier.
weg 1
Her et eksempel fra veien ved Sandvollan/ Hogsneset på Bremsnes. Trær henger langt inne på veien. For busser som er 3, 7 meter høy og store speil er dette et problem som Nettbuss vil at kommunen straks må se på. Også noen bergnabber her og der rundt øya er i veien for de store bussene.
weg 3
Speil er svært utsatt for krasj med trær som henger inn over veibanen. Etter hvert har det blitt et stort problem for større kjøretøyer som busser.