Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre skal avholde  to foredrag med en ukes mellomrom hvor temaet er skipsreder Ole T. Flakke og hans skip. Under kveldens medlemsmøte vil tidligere formann i foreningen, Thor Olav Olsen, og den ”nyslåtte” formannen, Jørgen Strand, dele på oppgaven å presentere Ole T. Flakke og hans skip. Ole T. Flakke er nok mest omtalt i forhold til ”Onega”-forliset i Østersjøen i februar 1960, hvor ”Onega” forsvant med 16 personer om bord..
ha 134
"Onega" forsvant utenfor Stockholms skjærgård i 1960 der de 16 som var med kom bort.

På 1950-tallet var det kun to betydelige rederier i den tidligere så stolte sjøfartsbyen Kristiansund: Backers Rederi A/S og Ole T. Flakke. Flakke gikk i denne perioden til innkjøp av en rekke større skip, skip som han ofte foretok store ombygginger på, gjerne også ved endring av framdriftsmaskineriet fra damp til motor. I første del av dette dobbeltmøtet vil vi kunne følge Flakke fram til tidlig på 1950-tallet. Etter fartstid i slofart og kystfart, kom Ole T. Flakke om bord i fjordabåtene, før det ble utenriksfart og også oversjøisk fart. Styrmannseksamen tok han i Kristiansund i 1931 og skipperskole i Trondheim i 1935/1936 med påfølgende skippersertifikat i 1936. Sent på 1930-tallet skaffet han seg, gjerne sammen med sine brødre, en del mindre skip, mens han under krigen handlet kun i eget navn.
ha 1

”Haakon Adalstein”, senere ”Goma”, bakker fra kai. Skipet ble bygget i 1873 i Newcastle og forliste i 1947 på Hallandskysten i Syd-Sverige. 
 
De første etterkrigsårene kom det større skip på Flakkes hender. I oktober 1946 fikk han for en kjøpesum av 50.000 kroner fatt i Nordenfjeldskes gamle hurtigruteskip ”Haakon Adalstein”. Under sitt nye navn ”Goma” satte han skipet i nordsjøfart med seg selv som kaptein om bord. Neste høst var skipet på reise mellom Danmark og Polen, lastet med 271 kyr.
I full storm kantret d/s ”Goma”. En mann omkom og Flakke opplevde sitt første større havari. Samme året kjøpte han ”Dronningen”, skipet som hadde gått i kystruten Oslo – Bergen i mer enn 40 år og som etter krigen hadde gått en kort periode som hurtigrute. Etter noen få måneders eierskap ble ”Dronningen” solgt til Hellas – og i henhold til Flakke – med en god gevinst.
ha 2
”Dronningen”, som Flakke kjøpte inn i 1947 og som ble solgt til Hellas med en betydelig fortjeneste etter kun noen måneders eierskap.
ha 3

"Dronningen" slik den så ut under krigen da den ble ombygd.
 En masse flotte bilder på storskjerm vil følge foredraget i kveldens medlemsmøte i foreningslokalene i Loennechengården. Lokalene åpner kl. 18,30 og programmet starter kl. 19,00.