Stadig er det folk som sniker rundt omkring på veiene til alle døgnets tider. Utenlandske kassebiler er sett på bygdene og kystnære strøk i hele høst og vinter, og det er kommet til enkelete episoder med befolkningen eksempelvis på Averøya der ungdommer nærmest opprettet borgervern. Nå er det sett fremmede ved båthavna på Vevang, der de skal ha filmet " tilgangen" på båtmotorer eller annet utstyr.
berm 1

Her i Vevang småbåthavn er det observert fremmede som skal ha rekognosert utstyr. Mange motorer og slike ting er blitt funnet igjen i land nede på kontinentet, deriblandt i Polen. Alt fra 9,9 hk og oppover er salgbar vare der, uansett opphav. Endog bare undervannshus av dyre firetakts-påhengere er blitt skrudd av flere steder i Norge. Varebile fulle av påhengsmotorer er tatt langt til fjells på vei ut av landet.
berm 2
Man må regne med at det også er rekognosert her i Gjengstøa småbåthavn ved Smørholmen taremottak hvis det er båtmotorer folk er på jakt etter. Det er best å passe på opplyser politiet ifølge TK nettavis. Politiet vil gjerne ha tips i denne saken.

berm 3

Kombinert tysk vegkontrollmaskin som vi fikk forleden fra en leser. Mulig noe for småbåthavnene på  Vevang med tiden ?