Den etterlengtede brua over Tresfjorden innenfor Vestnes er i startfasen. Brua er sammen med tunnelen på¨Vågstranda et bompengeprosjekt, og har vært en flaskehals i trafikken mellom Sunnmøre/ Romsdal og Østlandet. Det er Bilfinger Berger som har fikk anbudet på byggingen der prisen var 572 mill. kroner. Også nordmørsfirma er med som underleverandør.
bilfinger fts
Frei Taubåtservice har fått et større oppdrag i forbindelse med byggingen av Tresfjordbrua. Dette bildet fikk vi i dag fra FTS som holder på å rigge seg til inne i Tresfjorden. ( Foto: Jan Bjørnar Sandvik)
bilfinger fts 4
Her noen kilometer innenfor Vestnes kommer Tresfjordbrua på E 139. Den blir 1290 m lang , og sjøfyllinger blir 700 m. Veien rundt Tresfjorden har vært smal og ulykkesbelastet. ( Foto: Statens Vegvesen)
bilfinger fts 3
Tresfjordbrua og Vågstrandstunnelen på rundt 4 km er bompengeprosjekter. Bruene i Hjelvika er statsfinansiert.( Kart : Statens vegvesen)
biølfinger fts 6wk
Her fra Vågstranda som har vært et mareritt for den store trailertrafikken mellom Sunnmøre og Østlandet. Smal og stengt grunnet ras på vinteren  har intet nytt vært på radiomeldingen fra NRK. Nå blir det 3665 meter ny tunnelerstaning  for  kjerreveien her. ( Foto: Wiggo Kanck, Statens Vegvesen)