Fystasjonen på Stavnes på Averøya har blitt en populær tur for mange. Det er en venneforening for fyrstasjonen som driver stedet, og de har lagt ned et stort arbeide med tilkomstveien utover som er gruset og lett å gå etter. Vannslange er også lagt fram halvannen kilometer fra Futsetra, og toalett er under planlegging,
Hittil i år har hele 2781 personer skrevet seg inn i turboka ved fyret.
feur 2
Fra stasjonens område i dag der det heller var en stille dag. Stasjonen ble opprettet i 1842, men er modernisert en rekke ganger. Siste fyrvokter her var i 1976 . Da ble stasjonen ble automatisert. Boligen nedenfor hammeren til venstre er bygd i 1953.
feur 4

På veien utover fant vi av alt en telefon på hvilebenken. Har de fått nødtelefon der også nå på lik linje med tunnelen under bergene her er det ikke verst.
feur 1

Fra det 8 meter høye fyrtårnet oppe på haugen er det fin utsikt utover de nordmørske farvann. Plattformen her er vanligvis ikke tilgjengelig.
feur 3
Fyret er et innseilingsfyr for Kristiansund og fjordene. Blanksektorene her til venstre for apparatet viser hvitt ut Skjellingsleia og Treflisleia gjennom fallgarden ute i skjærene sørvest for Grip. Stasjonen fikk nytt nødstrømsaggregat høsten 2012.
feur 5
Vaffelkjerringkommandoens utstyr ved fyret. I påska på 4 dager bragte salg av kaffe og vafler inn 16000,- kroner til driften.
feur 7
Ingvar Båtbugt skrev seg inn som nr. 2781. Han var utover for å se etter om at vannet var tint, og det var det. I år har han vært her 110 ganger. I fjor var han 400 turer ut til stasjonen fra Futsetra 1, 2 km unna. Det skulle bli rundt 96 mil det. Til daglig er han fisker ombord i "Gularøy" fra Sveggesundet.
feur 8
En par plastsekker og et kvarter her ved boligen kunne vel ha gjort seg.