Bondelaget på Averøya har i kveld påskjønnet sine støttespillere og de som hjelper de som driver innen landbruket i kommunen. Dette foregikk i møte/ kontrollrommet i anlegget til Bådalen samdrift. Olav Gustad som er leder i bondelaget sa innledningsvis at de setter stor pris på at så mange står på for bondens viktige arbeid i kommunen.
baas 1
Leder i bondelaget Olav Gustad overrakte diplom og lagets t-skjorter til Vegard Smenes i bondelagsstyret ( midten) og Steinar Reiten ( KRF) varareresentant på Stortinget. Reiten redegjorde litt for arbeidet med lover og regler for landbruk i Norge, og hva som es siste nytt i den retning.
baas 2
Dyrlegen i Averøy, Steinar Laugsand ( t.v) og semintekniker Ola Henry Stormo ble også påskjønnet fra bondelaget.
baas 3

Ungdommen er med. Lærlinger innen landbruket f.v Silje Gustad, Stian Gustad og Per Edvin Grønlie ble også skikkelige bondevenner.
baas 4
Her to andre støttespillere innen landbruket på Averøya; f.v John B. Nedal som arbeider med regnskap, og Anne Marit Gaarden Stene som var forbrukernes representant. Hun driver cateringbedrift i Smevågen på Bremsnes.
baas 6
Her Bådalen Samdrift der 3 brukere slo seg sammen til én bedrift. Det er også 2 andre del-medlemmer som skaffer fór ( slåttonn).
baas 7
Rundt 130 melkekyr drives helautomatisk her så rart de enn høres. Alt fra fóring og vann til melking og gjødselhåndtering er automatisert. Lasersystem finner fram til jur og spener. Det er nesten ikke til å tro. Nederst i bildet er det dog et par " mjøkspainne" fra den tiden folk på gardene sleit.
baas 5
Ivar Ole Grønlie viser oss overvåkingsrommet over den store driftsbygningen. Alt blir registret her. Dagens tall: Gjennomsnitt melkemengde pr. ku: 25  liter, forbruk karftfór siste døgn 651 kg, antall liter melk siste døgn 2067 liter. Anlegget har fullmoderne brannvarslingsanlegg. Melka blir hentet hver 3.dje dag av tankbiler, og det er godt i overkant av 6000 liter. Melka går til meieriet i Elnesvågen.
baas 8
Her er produktet fra melkeproduksjon på Averøya, der meieriet i Elnesvågen lager Jarlsbergost av all melk som kommer fra gardsbruk på øya.. Kartongmelk kommer fra andre meierier. Smaksprøven fra bondelagsleder Olav Gustad ble åpnet og prøvd i kveld.