Hurtigruten "Kong Harald" som grunnstøtte ved Trollfjorden natt til i dag, skal repareres på et verft på Sunnmøre opplyser NRK. Hurtigruta kom av grunnen ved egen maskin da det ble flo. Den stod da oppe i landet på fin sand og rullestein. Hurtigrutene går ikke den svært trange Trollfjorden på vinters tid. De seiler inn til munningen slik at turistene får se før de snur. Noe må ha skjedd ved denne manøveren tror hurtigruteselskapet. Hurtigrutene har hatt flere ulykker i Trollfjorden/ Raftsundet opp gjennom årene.
aria 4
"Kong Harald" har litt skade på bulben foran, og skal til Ålesund for reperasjon. Hurtigruta ligge nå foreløbig i Svolvær.


I Trollfjorden/ Raftsundet  har det skjedd endel ulykker med hurtigruteskipene. Den mest alvorlige var med forrige "Nordstjernen" bygd 1937 som sank etter å ha fått revet opp bunnen i dette sundet. "Harald Jarl" grunnstøtte her i 1973, og nye " Trollfjord" grunnstøtte også i 2007.
adria 23

8.juni 1948 tok det fyr i lasten på den gamle "Nordstjernen" på vei fra Ålesund og nordover. I Molde klart brannmannskaper å slukke, og det gikk bra med alle passasjerer og mannskap. Under tvil fikk skipet fortsette til Trondheim. I 1954 grunnstøtte skipet i Raftsundet og rev opp bunnen. 5 omkom i forliset.(Foto: Ukjent)
186900095v
Raftsundet i Trollfjorden er bare 70 meter bredt. Hurtigrutene går bare her gjennom  i sommersesongen. Vinterstid snur de utenfor det trange sundet. ( Foto: Vistit North Norway)