Av Espen Uran
Her litt fra fraflyttede Fårøya sør for Ekkilsøya på Averøya der Oddrun Uran holder på med å sette i stand en gammel brygge som stod til nedfalls for å bruke som feriebolig. Det offentlige har lagt ut en flytebrygge for allmenn tilkomst og tillegg til en liten ”leirbålplass”. Flytebryggen er malplassert på et ”skvalpe-nes”.

hvk 1

Det har vært mye arbeid med brygga her på Fårøya som er totalt fornyet. (Foto: Espen Uran)

Den forrige ordføreren i Averøy kommune uttalte tidligere at øya skulle befares to ganger årlig, men det har ikke skjedd. Det ble også lovet at de mange sitkagranene, som ble tettplantet for mange år siden skulle sages ned og fjernes. Mye vegetasjon kveles slik situasjonen er nå. Det virker som om Averøys forrige ordfører glemte å skrive ”handover” til sin etterfølger.
hvk 3
Flytebrygga som det offentlige har satt i stand er lagt til et skalpe-nes som ødelegger den.( Foto: Espen Uran)
Hva med å skifte ut enkelte av de mange byråkratene våre med folk som kan bygge flytebrygger og sage grantrær? Det er Direktoratet for Naturforvaltning som er formell eier av grunnen og Nordmøre og Romsdal friluftsråd  er delegert til å drifte grunnen og sørge for at flytebryggen og leirbålplassen vedlikeholdes, men Averøy kommune burde sørge for at lovnadene opprettholdes.
hvk 4
Slik så bygningene ut her for få år tilbake før Oddrun Uran fikk satt igang sanering og reperasjoner. (Foto: Brunsvikanet/ Arkiv)
hvk 7
Det er Bertel Nekstad (t.v) og Arne Uran som har styra og gjort storparten av arbeidet her ute på Fårøya. Bildet er fra 18. juni der noen hadde bvært her og velta kappsaga på "sjyn".
hvk 22
Fårøya er en naturperle der det bodde mange som drev fiske en gang i tiden. På 1960 tallet ble øya fraflyttet, og husene ble tatt med på lekter og flyttet inne på Averøya. Kun en brygge og et gammelt naust ble igjen. Her "Vanndammen" på Fårøya .