Etter at Kjell Dønheim tok bilde av en dampmaskin i Reykjavik for et par uker siden, har han nå blitt kontaktet av Ove Andersen.  Han er sterkt interessert i å få bevart dampmaskinen som er ombord i "Borgenes" og flere deler den interessen. 

dampf 1

 

Dampmaskin fra Storvik Mek. Værksted i Kristiansund fra 1917 fotografert i Reykjavik på Island i 2012 av Kjell Dønheim.

Firmaet som står for huggingen av "Borgenes" skal ta til med arbeidet innen en ukes tid. Ove Andersen har vært i kontakt med skipsopphoggeriet ,og de er villige til å selge maskinen, da til en kilopris for jernet og noe for arbeidet. Kjell Dønheim tror at totalsummen ikke blir for avskrekkende og at med noen ildsjeler i spissen, vil la seg gjøre å få skranglet sammen den nødvendige kapitalen. Han ser for seg en slags kronerulling blant skipsfartsinteresserte og bedrifter.
storvik damp

Skiltet på maskinen. Dale der Storvik Mek. verksted var i Bremsnes kommune til 1964.( Foto: Kjell Dønheim)

dampf 2

"Borgenes" ligger i Stokksund og venter på opphogging. Nå er det interesse for å ta vare på dampmaskinen ombord. Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre har også fått henvendelse om dette. ( Foto: Arne Sylthe jr.)

Når man har lyktes å få inn pengene, og det må skje litt raskt, mener Dønheim at i samarbeid med Nordmøre Museum avd. Kristiansund kan maskinen bli satt opp på Mellemværvet, eller som Ove Andersen har nevnt for Dønheim, borte ved kaffebrenneriet. Da under tak.