Lanullva feirer 1 år siden nyåpninga av sitt ull-utsalg. Det er på den gamle dampskipskaia på Lyngstad holder til med både fabrikk og butikk. Et år med kjempesuksess skal feires i helga med kaffe og kaker, vi de venter seg mye folk da det er mange gode tilbud å hente. Det er holdt på med ullklær her siden 1994, men det ble betydelige utvidelser i 2006.
Ullklær av beste kvalitet produseres på Lyngstad. Mange i bygdene og ikke minst turister er her for å handle kvalitet.( Foto: Vinje Ullprodukter )
Brit Vinje Lyngstad startet opp i 1994 med ullklær, og er faktisk med enda 48 år etter at hun kom fra Bud til Lyngstad. I 2006 tok datteren over og startet en utvidelse av driften.
Fra produksjonslokalene som også før var butikkutsalg. Nå er dette flyttet i eget bygg ved dampskipskaia.
I helga feirer disse driftige damene ettårs jubileum etter nyåpningen. F.v Gunnhild Eide Grøtta, Rakel Helset, daglig leder Gunn Anne Lyngstad og Merethe Visnes. Lørdag og søndag er det åpent her fra 11 til 16 begge dager, men butikken er åpen hele året.-Ta en tur å se da, velkommen - sier damene til BN.
Lanullva bryggen er opprinnelig fra 1882, og var en handelsbrygge i forbindelse med Lyngstad dampskipskai. Her kom varer og post inn da det var både butikker, post og annen aktivitet i sentrum av bygda .Denne er nå ombygd til fabrikkutsalg for Lanulva-produktene. ( Foto Vinje Ullproduksjon)
Varesortimentet i ullklær er fra baby til store herrestørrelser, sier Gunn Anne Lyngstad. En slik ulldress får alle nyfødte babyer i Eide kommune fra oss. Kommunen selv gir et baby helseteppe fra sortimentet vårt.
Lanullva bruker kun lokale modeller i lokalt miljø for å vise fram kolleksjonen. Produksjonen omfatter faktisk også en ullvare som ikke flåtten biter gjennom, og som er utprøvd av jegere.(Foto Vinje Ullproduksjon, Lyngstad)
Varebrygga her på kaia stod til nedfalls, men Lanullva fikk dreis på bygget. Samtidig ble dampskipskaia her reparert. Nå er det som sagt butikk i brygga. Lyngstad var en kjent plass før i tiden med skipsanløp og post og butikk. Enda lenger tilbake i tiden på slutten av 1600 tallet var hollenderskuter her og kjøpte tømmer. Nå har driftige kvinnfolk fått skikk på området her.