Mandag morgen er det duket for åpning av den nye flotte barnehagen ute på Langøya. 21 bedrifter ute i øyene har gått sammen og dannet et aksjeselskap i 2011, og har nå fått ført opp et toppmoderne bygg som har kapasitet til 60 barn. Man gjør et stort løft ute i havgapet for å sikre bosetning. Befolkningen jobbet også godt opp mot myndighetene for å få skiftet ut Langøysundbrua og Kjønnøybrua for noen år siden. Det er stor fiskeindustri og mange arbeidsplasser ute i øyene her.

bhl 1

Øyane barnehage er et stort anlegg bygd på grusbanen ved forsamlingshuset Øytun på Langøya. Det er Brødrene Røsand som har hatt arbeidet. Hele anlegget har kostet om lag 13 millioner kroner.

bhl 3

Fra interiøret der de forskjellige rom er oppkalt etter rommene i en god gammeldags geitbåt. Framskotten og Akterskotten er typiske navn, men også de mindre rom har navn etter geitbåten.

bhl 2
Disse gleder seg til å starte i den nye fine barnehagen. F.v Renate S. Vikene (forsk. lærer), Hanne Viola Fossland(ped. leder), Hilde Haga (forsk.lærer) og daglig leder Wenche G. Vebenstad.( En ansatt var ikke til stede)I første omgang starter 40 barn i barnehagen.

bhl 4

Logoen til barnehagen har jentene tegnet selv og litt hjelp av Vest Vind Media på Averøy.

bhl 5

Wenche G. Vebenstad på det store moderne kjøkkenet. Alt er lagt til rette for lett drift og renhold.

bhl 7

Og hun som skal gjøre rent heter Wenche Haga, og som synes det var greit med alt på en flate med nye gulv uten dørstokker.

bhl 12