Vegarbeiderne opplevde 12 orkaner under bygging av Atlanterhavsvegen før den ble åpnet i 1989. Rundt år 1900 bodde det hele 120 mennesker på disse forblåste holmene. De livnærte seg av fiske og tørking av fisk. Idag ble Atlanterhavsveien åpnet som en av norges nasjonael turistveier. Her besøker 300.000 reisende hvert år, med potensiale på det dobbelte på dette "fyrtårnet" i norsk reiseliv.
Mye folk var tiltede sammen med representanter fra omliggnde kommuner, vegmyndigheter og reiseliv.
Taler ved ordførere fra Averøy, Eide og Fræna. F.v. Ann Kristina Sørvik(Averøy), Ove Silseth (Eide) og varaorfører Henry Farstad (Fræna).
Fylkesdirektør Ottar Brage Guttelvik (t.v) og ordfører i Kristiansund Per Kristian Øyen i lett nordavindsbris og finvær under åpningen. Guttelvik holdt tale og redegjorde for betydningen av dette veiprosjektet fra det ble åpnet i 1989.
Flere kulturelle innslag. Her Fredrik Haga på saksofon og Bjørn Atle Solbakk akkompagnement på piano.
Forut hadde det vært fotokonkurranse med tema aktiviteter fra Bud- Kristiansund. Eva Catrin Ostnes fra Averøya fikk 3dje premie utdelt.
Det har vært et godt samarbeid med markedsføringen av Atlanterhavsveien. F.v reiselivssjefen i Molde/ Romsdal Kjell Gjerde og til høyre Roar Harsvik, reiselivssjef i Kristiansun/ Nordmøre.
Karlsen Catering fra Kårvåg stilte med matservering for gjestene under arrangementet.
Et bilde fra 1970 tallet der Hulvågbruene kom i 1987-1989. En gang var det planer om forlengelse av Raumabanen her som skulle ende i Futsætra på Bremsnes. Atlanterhavsveien ble startet som sysselsetningsmidler etter kraftig påtrykk fra Averøy kommune. 7. juli 1989 stod veien ferdig og skulle være fastlandsforbindelsen for Averøya. Det ble ansøkt gangvei den gangen, men det ble avslått da trafikken ble beregnet til å bli minimal. Det skulle bli en helt annen utvikling.(Foto: Odd Reidar Horne)