5  tanker fra Shell Dale er kommet til Smevågen og Averøy Næringspark lørdag. Det gikk greit å få slepet til kai tross for opp i mot nordøst kuling. 3 andre tanker skal komme senere med lekterkrana som er i byen.
oddg cr
her kommer Waterman fra byen med tankene. De gikk på nordsiden av byen. På kaia står en kran fra Elementpartner på Åndalsnes. Det er snakk om at de nå kanskje etablerer seg heri Averøy også. Forøvrig er det mye positivt her som kan komme til å skje, både for industri og fiskerflåten. ( Foto: Bjørn Ove Angvik)

55 a

 En av fem krantopper med forskjellig valg av trinnser etter hvor stort løftet er.(Foto: H. Bloch)
55 b

    Noen av manskapet som jobbet med jobben: Fra venstre  Kjell Bjørnar Karlsen fra OK Vedlikehold (på Averøy)  som  gjorde  alle  sveisejobbene, sveiset ekstra fester for eventuel frigjøring av tanker, utskjæring av  bunnsumpene i tankene, sveiset festeklammer slik at tankene sto fast på lekteren og mye annet mek.arbeid. Kranlekterarbeider Jostein Sørnes  og  kranlekter arbeider og kranlektersjef Steiner Glimsdal.(Foto: Håkon Bloch)
55 c
Utafor Kristiansund på vei til Averøy. (Foto: Håkon Bloch)
rigg røyk

Klokken 14 lørdag var det svært store utslipp av dieselrøyk fra riggen i Smevågen. Den har til sammen 10 RollsRoyce Bergen Diesler ombord på nærmere tilsammen 10.000 hk. I morges fylte utslippene hus og heim grunnet vindretningen, men nå skjer det ting her. Etter det vi forstår er det ikke lenge til at strøm fra land skal tilføres riggen. Det har vært jobbet hardt med denne saken en tid. Mye av utstyret er på plass, mulig også kabelen som skal ombord. ( Foto: B. O. Angvik)