Sørsundet
Jemar Norpower strever med gammel bygningsmasse ogdårlig plass, men det er ting på gang. Nå kommer større kontorbygg og bedriften har kjøpt opp andre bedrifter for å kunne utvikle seg å for å ha stor nok plass til produksjonen.
Her kommer nytt kontorbygg med opplæringssenter for førere av arbeidsbåter. Flere bygg er revet, og flere står for tur. Storbrygga til høyre er utangert og ikke brukbar til noe med dagens standarder. Den tok fyr i 1944, men ble reddet. Trolig er den verneverdig.
Snorre Røstad (t.v) og bedriftsleder Johannes Ersnes ombord i en arbeidsbåt som skal til Frankrike. 350 hk Cummins er montert her, og båten har flere vinsjer og gjør en fart av 23-24 knop. For en båt med kjøl er dette mye. Snorre Røstad begynte ved bedriften i 1967. Den gang produserte de kraftblokker til fiskeflåten. Senere ble det lettbåter i plast som utviklet seg til den kjente Malo-sjarken.
Her en dagsjark (uten køyplass) til en krepsefisker fra Østfold. Båtene begynner å bli veldig brede etter fiskernes ønsker de siste årene.
Arbeisbåt under produksjon. I bakgrunnen er hele golvet i 2. etasje fjernet for å gi høyde, og det er montert en større traverskran.
Johannes Ersnes har investert 50. mill. ved bedriften i Sørsundet. Han driver også som siste kristiansunder og eksporterer klippfisk og saltfisk.
Jemar Norpower har laget en litt enklere båt for turistfiskere / utleiere av båter til disse. Her står det faktisk Malo på siden. Dette ordet betyr noe helt annet i land bedriften eksporterer til. Malo kan bety ...bare dritt der. Derfor brukes navnet bare i Norge sier Ersnes til BN.
Her ser vi hva bedriften strever med av gammel bygningsmasse på Sørholmen.
Det er ofte kurs for mannskap på slepebåter for seismikksystemer ved Jemar Norpower. Når kontorbygget står ferdig blir det helt andre fasiliteter for deltagerne som kommer til Kristiansund.
Malo-sjarken er et kjent begref innen kystfiskeflåten. Her en lokal båt "Sandøysund".
Og her et kristiansundsprodukt i Skagen i Danmark.(Foto: Roger Naas)
Her ved berghammeren vil Jemar Norpower fylle ut for å få plass til større produksjonslokaler. Søknaden har versert i Kystverket, havnevesenet, kommunen og andre i lang tid. De eneste skip som har brukt området langs hammeren er antagelig to russiske lasteskip som mistet styringen og gikk på land her i 1960 og 1970 årene. Og kanskje han Ottar Høvik som hadde en ruse her en gang.
Fra 1. juli eier Jemar Norpower-gruppen Silver Viking i Midsund. For å ha nok plass til produksjonen av båter, ble bedriften kjøpt opp. Her er nå under bygging en kjempestor sjark på 43 fot i glassfiberarmert polyester. Det benyttes nye metoder (vakumstøping)som er mye mer miljøvennlig mot arbeiderne enn gammelmåten.