hae_zzz

Arbeidet går sin gang på flyplassforlengelsen og sikkerhetssonene rundt. Det er Hæhre A/S som er hovedentrepenør, men flere lokale underleverandører har vært i sving. Hele Gløsvågdalen er gjenfylt, og fundamentet til det nye banedekket er i disse dager omtrent i plan med det gamle. Toppsjiktet gjenstår.
hae_1
En Widerøe-maskin snur . Lenger bort arbeider anleggsmaskiner med den forlengede bane.
hae_3
Her fra Kvernbergmyra  der store fjellpartier blir sprengt ned til plan med flyplassen. Store områder blir tilgjengelig.
hae_4
Fjellet bak terminalen skal også vekk.
hae_2
Maskiner gyver løs på haugen nordøst fopr helikopterterminalen.
hae_5
Etter det vi forstår blir nåværende vei på bildet lagt om lenger opp mot Kvernberget der den skal komme inn i rundkjøringen i Pilotveien mellon flyplassen og Dale. Dette skal av grunner at eksisterende vei er for nære sikkerhetssoner på rullebanen.
hae_12
Rullebanen i august 2011 kommet opp på nivå med eksisterende. Bildet her er fra slutten av oktober i fjor. Nå er det lett å forlenge rullebanen nordøstover ytterligere i samme slengen. Ryktebørsen sier at det snakkes om en total mulig utbygging mot sjøen på 2400-2500 m. Andre punkt i ryktebørsen sier at Avinor vil satse ytterligere på Kvernberget. Det er snakk om sekundærflyplass for de større flyplassene i Norge. Kortene holdes tett til brystet; det satses heller ikke på utenlandsfly til ferieparadiser fra Kvernberget. Her får omtrent Molde ta hele kaka. Mulig blir det forandring i en eller annen retning når Kvernberget står ferdig våren 2013.