rep_zzEn annen er rotet vekk

En sinnrik maskin som lager notlin ble i dag hentet ut av gamle ærverdige Reperbanen i Brunsvika for å skrotes. Maskinen stod trolig i sin tid i Brunsvikens reperbanes fabrikk i Storgata, men ble flyttet til Brunsvika da Rema 1000 overtok lokalene i 1980 i sentrum. En annen maskin som Reperbanen gav til Nordmøre Museum i 1980 ,er etter det BN har fått opplysninger om , totalt forduftet ut av museumssystemet. Denne maskinen har BN rapportert til interesser  i produksjonsbyen i Finland.
rep_2
Maskinen bukseres ut av kranbil på vei til siste reis ut av Reperbanen i Brunsvika.
rep_1
Folk fra Kleven Transport  tar en titt på det sinnrike systemet som  lagde notlin med dobbeltknuter.
rep_3
Maskinplaten som viser at tilvirkningsår er 1956. Merkelig at museum ikke skulle være interessert, men siden den andre maskinen gitt i 1980 er forduftet, er det vel kanskje ikke så rart. Hvor tok den veien ? Man minnes lett nothenget til Reperbanen som folk gikk rundt for å samle inn penger til (132.000 kroner) som plutselig ble hogd opp til brensel.
bjoe_liSe side 8
not_b
Det store nothenget i Sørsundet som ble tatt ned og merket for oppsetting en eller annen plass i Vågen, ble plutselig saget opp til brensel i 2002. Interesserte hadde da gått byen rundt og samlet inn 132. 000 kroner til formålet.