baad_zz

-Det blir et par timer hver dag i boden-, sier Gunnar Vinje i Brunsvika . Her kommer vi inn i et verksted med utrolige fine båtmodeller av mange slag. Noe er kjøpt i sett , mens andre er laget etter nedgraderte tegninger fra verftene på Nordmøre.
baad_1
Fra verkstedet til Gunnar Vinje nede i kjelleren. Han begynte med dette etter han ble pensjonist på Sterkoder.
baad_2
Modell av 94 fotingen "Anna Lovise" fra Hemne, bygd 1956 på Vågland. Denne er nedskalert til 94 cm etter tegninger skaffet på verftet.Gunnar Vinje sier det tar et år å bygge en slik med alle delene som vinjer, antenner, notbåter, ekkolodd  og annet.
baad_3
Modell av "Brattvær" som er fra 1950. En flott modell av fiskebåter slik de var på den tid.
baad_4
Kjente båter: Øverst en Colin Archer slik "RS Christiansund" er og under en fantastisk modell av damptråleren "Borgenes". Da Gunnar Vinje bygde nettopp denne, slo det han slitet det måtte være dette trålfisket, eksempelsvis i Barentzhavet med åpent dekk der fisken skulle hives ombord i all slags vær.
baad_5
vicfct
Og slik ser den ut i marinehavnen Portsmouth . Helt fantastisk.
baad_6
Tegningene som skal nedskaleres til riktig størrelse er en stor utfordring og tar mye tid og beregning. Eget bord med god belysning og bra sittestol er bra.
baad_7
Fridjof Nansens "Gjøa" som gikk Nordvestpassasjen er neste utfordring.
im
Innimellom blir det også litt annet som f.eks. denne fuglemateren som en slekning ville ha. Det har vært mange spørsmål om flere slike sier Gunnar Vinje .