Interessen for 2. verdenskrig er fortsatt stor. Daglig har BN forespørsler om ditt og datt. Især Festung Kristiansund og støttepunkter her. Krigshistorien burde vært skrevet for lenge siden, men her i byen har det vært  4 ting som har vært agenda; Bombingen, brakkene, jødene og frigjøringen.  Intet annet.Nå var det så ufattelig mye mer også, men det har vel ikke vært interessant nok. Mange sitter på dokunemter og stoff, men i Ålesund har de klart og gi ut dokumentasjon over flere bøker. Kvalvik fort i periferien finnes dog. I sentrum intet.
2 wr BWehr
Her er en totalt restaurert Würzburg radar på et tysk museum . To finnes også i Norge; på Lista og på Solaved Stavanger. ( Foto: Bundeswehr museum) 

ksu2

Her en orginal WR 214 ved Dalabrekka i Kristiansund. Ungene kalte stedet oppå Lytta. Den ble brent ned til slutt. 17 tonn veide saken. ( Foto: BNarkiv)
ksu 3
Her fundamentet etter radaren . 1500 i antall ble laget. En radar Freya G på Varden gav målene over til slike  to anlegg i Kristiansund. ( Foto: BN)

riese bn

Radaren ved kapellet etter krigen. Det var av samme type som ved Dalabrekka. ( Postkortutdrag)
ksu 4
Luftvernsmiteraljøse på St.Hanshaugen. Ikke interessant historie for byen siden kapitulasjonen i 1945. Synd RESTAURERT WÛRZBURG