barne_zzzSOS Barnebyer

En annerledes julekalender for skolebarna i Møre og Romsdal:

Gi i stedet for å få med SOS-barnebyers omvendte julekalender

Den kommende adventstiden byr på mange forventninger og forberedelser, både for barn og voksne. Fylkeslederne for SOS-barnebyer i Møre og Romsdal ønsker å gi skolebarn en annerledes adventstid, med Omvendt julekalender. “I Omvendt julekalender handler det om å gi i stedet for å få. Konseptet har skapt stort engasjement blant både lærere og elever landet over, og vi oppfordrer alle skolene i Møre og Romsdal til å delta,” sier Kari Mette Abusland og Gerd Watten.    

 

Førjulstiden gir ekstra rom for omtanke. SOS-barnebyer har derfor laget en julekalender som handler om nettopp det å gjøre hverdagen bedre for andre. For tredje år på rad inviterer SOS-barnebyer norske skolebarn til å delta i Omvendt julekalender, et kalenderkonsept som handler om å gi i stedet for å få. Tilbakemeldingene fra tidligere år har vært soleklare: Lærerne og barna synes det er viktig å rette tankene mot noe annet enn seg selv. ”Det var flott å ha en kalender med fokus på å gjøre noe for andre”, sier en av lærerne som deltok i fjorårets omvendte julekalender.

 

Ny luke for hver av skoledagene

Den 1. desember lanseres årets julekalender på SOS-barnebyers skole- og barnehagesider.  Kalenderen inneholder en ny luke for hver av skoledagene i desember, hvor klassen får ta del i en historie knyttet til barn i SOS-barnebyer verden over – presentert gjennom tekster, bilder og filmer. Lukene åpnes gjerne i en felles samlingsstund, og innholdet i lukene er gjenstand for diskusjoner og læring for elevene. I tillegg utfordres elevene til å gjøre små jobber hjemme i førjulsstria, som de blir belønnet for. Tidligere år har elevene bistått i alt fra vasking og rydding av rommet til å passe søsken eller gå tur med hunden, med svært stor iver. Belønningen samles inn i klassen anonymt, og gir barna muligheten til å gi en pengegave til andre barn i stedet for å få noe selv.

 

“I en travel førjulstid håper vi i SOS-barnebyer at skoler og foresatte ser verdien av en kalender hvor barna oppfordres til å fylle adventstiden med aktiviteter som skaper glede og mening for andre. Vi ønsker at barna skal oppleve gleden ved å hjelpe andre barn, og ikke minst få kjenne at deres egeninnsats nytter,” sier Gerd Watten.

 

Kalender med engasjement

Det er ingen tvil om at Omvendt julekalender har gjort stor suksess blant elever og lærere. Under fjorårets adventstid deltok over 200 skoler fra hele landet i kalenderen. Ambisjonen i år er å engasjere enda flere skolebarn i gode gjerninger.

 

“Til tross for at det ikke vanker adventspakker på barna, slik tradisjonen ofte er, har elevene gitt uttrykk for at det er opplevelsesrikt med Omvendt julekalender. Jeg håper på rekordoppslutning i år. Gjør en god gjerning allerede i dag, spre budskapet om Omvendt julekalender!” oppfordrer Kari Mette Abusland. 

 

For mer informasjon om Omvendt Julekalender:

Les mer på skolesiden på www.sos-barnebyer.no/skole, eller kontakt

skoleavdelingen på tlf 23 35 39 48 / e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon:

SOS-barnebyer v/Synne Rønning

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., mobil 917 91 411