nors_zzz

Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre - pressemelding

 På cruise med Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre.

 I kveld inviterer Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre til møte i festsalen i Odd Fellow-bygget, Hauggt. 20. Møtet er åpent for alle og det er fri adgang.

 Foreningen har vært så heldig å få sjøkaptein Odd Strøm som kåsør denne kvelden. Han har valgt å kalle sitt kåseri ”Circle South Pacific” hvor han tar for seg et spesielt Stillehavs-cruise som vil bli krydret med spennende skildringer fra flere av de stedene som besøkes. Dette cruiset ble gjennomført med skipet ”Royal Viking Sky” (se bildet) som var det ypperste av hva cruisfarten kunne tilby på det tidspunkt.

Mens cruise har vært gjennomført i mer enn hundre år, var det norske redere som dro i gang det moderne cruiseventyret. Med utgangspunkt i Miami, Florida, ble amerikanske passasjerer tatt med til en rekke destinasjoner i Karibia. Knut Utstein Kloster var en sentral aktør og bygde raskt opp et cruiserederi, Norwegian Cruise Lines, med base nettopp i Miami.

 Allerede på slutten av 1970-tallet var Odd Strøm fra Innlandet på plass som offiser om bord i Klosterrederiets skip. Strøm ble senere kaptein på en rekke av NCL’s sine skip, også på det som den gang var verdens største cruiseskip, SS ”Norway”.

 Cruise er en fantastisk flott ferieform. Også nordmenn har etter hvert fått øynene opp for dette. Men for mange blir kanskje Odd Strøms kåseri det nærmeste vi kommer et cruise i Stillehav.
Joe

 "Royal Viking Sky" (Foto utlånt av Terje Nilsen, Stavanger) Med vennlig hilsen Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre ,Eirik Barman formann