run_zzzFin turløype

Inne på Øydegard i Straumsnes går en turløype kalt Storrundt. Den starter fra Miljøstasjonen og går 4 km på gammelveien innover fjorden og ender ved det nye tunnelinnslaget på nyveien som er under bygging.
run_1
Turløypa går delvis langs fjorden i et høstfarget Nordmøre.
run_2
Langs gammelveien her ligger en rekke små og store hus som en vanligvis ikke ser. Her huset på eiendommen "Stykkje" som eies av en mann fra Kristiansund.
run_3
Feriehuset til Krogh-familien i fordums Kristiansund, en praktfull villa fra 1800 tallet ligger også ved gammelveien her inne.
run_4
Utgamle naust og litt nyere utgaver ved fjorden.
run_4_B
Dette huset i dragestil er pusset opp og satt i stand og eies av Ingrid Settemsdal fra Kristiansund.
run_5
Andre istandsatte hus langs gammelveien som oprinnelig var beregnet for reisende og bygdefolk med hest og kjerre. Det er ingen gjennomngangstrafikk med motorkjøretøyer her.
run_6
"Bortisua" og "Borti-Bortisua" på garden Halten . Gardsbruket her er fra 1840; huset til venstre er fra 1860 og er renovert totalt for 15 år siden. Det drives med storfe, men dette er siste året med slik drift. Når oksene slaktes nå i høst, blir det bare utgangangarsau tilbake.
run_7
På fjøsveggen hang dette minnet over en ku og hva den produserte i sitt liv.
run_8
Den 4 km lange etappen kommer ned på en øvre gammel skogsvei her ved nyveien og tunnelinnslaget på Øydegard-Bronnes prosjektet.
run_9
Vi tar med at Freifjordtunnelen blir fin å kjøre når arbeidet snart er ferdig.