nor_xxx4,4 meter bred

På Jemar -Norpower holder de på med en sjark som må være det bredeste av denne type som er produsert. Fiskere har klaget litt på bredde på sjarkene  i og med nytt utstyr som teiner.o.l, og det tar nå den tradisjonsrike bedriften tak i.
nor_1
Her er prototypen som er hele 4,4 meter bred. Planene for denne båten ble vist fram på fiskerimessen i Trondheim, og en kunde nordfra ble med sørover for å se, får vi opplyst fra bedriften. Mye arbeid gjenstår, men den skal leveres til neste jul. Fra dette skroget skal Jemar-Norpower bygge en egen form for denne .
nor_2
Inne i produksjonshallen monteres motoren på et tidlig stadium.
nor_3
Sjarkene som produseres her er kvalitetsprodukter og er godt kjent innen kystfiskerimiljøet i Norge.
nor_4
I dag begynte de å sprøyte en form med gelcoat. Senere blir glassfiberarmeringen håndlagt sammen med polyester. Mulig er det bare Jemar Norpower som bruker denne metoden under produksjon for å sikre jevn tykkelse på skroget. Et av lagene består av flettet glassfibermatte(Roving) som har tilnærmet samme strekkfasthet som aluminium. Kvalitetsbåter med andre ord.
nor_5
Daglig leder Erik Rolfsen sier det går bra. Det er blandt annet skaffet order på 17 arbeidsbåter til et fransk firma, med levering av de 5 første om en stund.
nor_6
Slike arbeidsbåter skal leveres. Disse to skulle derimot til et kinesisk selskap for en tid siden.
nor_7
Norpower Brødrene Malo A/S har levert endel båter til utlandet gjennom sitt virke. Her to slepebåter som skulle til et komplett norsk fiskeanlegg i Ras al Khaimah  i 1975. Han som holder på med klargjøring for sending er Snorre Røstad, og han finnes ennå på Jemar-Norpower i Sørsundet.