ntn_lite 

Vi har spurt guidene på Ergan Fort i Bud om de visste om det blir noe opplegg for å se gjenstander fra vraket som ligger rett utenfor Bud-havna ,og som Norsk Hydro ga penger til stor utgraving av i 2004. De forteller at et tilbygg som skal romme gjenstander fra vraket kommer ved Riddersalen i 2011.
ntn_7
Det blir et tilbygg til Riddersalen som skal romme deler av samlingenm fra det gamle vraket utenfor Bud havn. Det var på tide av vanlig folk får innblikk i hva som ble avdekket på bunnen.
ntn_4
Her ligger et skip (Solitaire)noen hundre meter sør for Bud  i 2004 med avansert undervannsutstyr for å gjøre klar rørlegging til Ormen feltet. Det var her vraket ble funnet på 170 m dyp. For første gang i Norge ble alt styrt fra overflaten uten dykkere. Skipets identitet er ikke kjent, men det var fra omkring 1765 med mulig forlis rundt 1805.(Foto: Bryggjen i Bud) 
bud_werer
Det er ikke langt fra Bud 1700 talls vraket ble oppdaget. Det ble  funnet hele 14 ukjente skipsvrak fra Aukra og ut til Ormen feltet hvor altså Norsk Hydro betalte alt for undersøkelse av ett særskilt interessant .
ntn_2
Alt treverk var spist opp på vraket. Det fantes andre gjenstander som har tålt oppholdet bra. Det er slike som bnå blir å finne utstilt på Bud etter planen. Forøvrig ble det ikkek funnet rester etter mennesker ved vraket. Hva som er skjedd her får vi kanskje aldri vite, men det er merkelig at ikke et ord er nedskrevet . Noe, kanskje rikeligmed flytende gjenstander må folk ha kommet over i fjæra på den tid. (Foto. NTNU)