loss_1Los 120


Losbåten som kom til stasjonen i Kristiansund for en tid siden, er døpt offisielt for "Los 120" i en tilstelning ved Piren i dag. Vi tok en tur ombord ved ligggeplassen ved Hollendergata, og ble vist rundt av losbåtfører Geir Tøvik.
loss_1_A
Det er en flott båt Kystverket har anskaffet til stasjonen i Kristiansund. Videre er det bestilt 2 nye; en til Tromso og en til Sandnessjøen. Det tyske losbåt- vesenet har også bestilt 6 båter. (grå ?) 
loss_2
Losbåtfører Geir Tøvik på brua der all moderne teknoligi er tilgjengelig. Han sier båten er litt tyngere, og er litt roligere i sjøen.
loss_2_a
Fra under dekk der det er god plass til styringsskapene for elektronikk og elektriske apparater .
loss_3
Geir Tøvik i maskinrommet. 2 Volvo D 16 dieselmotorer tas det ut 600 HK hver av (oppr. 750 HK). Dette gir en fart på rundt 28 knop .
loss_4
En kjekk detalj som mannskapet likte; manuell måling på dieseltankene i tillegg til elektronisk med giver til broa. Kjekt å ha.
loss_9
Fint og rommelig i kahytten bak. Geir Tøvik sier de like gjerne kunne kalt båten med et navn for hans del. "Kårvåg" hadde sikker vært bra, sier han med et glis , som da selvsagt er kårvåging.
loss_6
Tøvik i ferd med å legge semaforflaggene ombord som er påbudt av sjøfartsmyndighetene på alle skip.
loss_367
Den gamle losbåten skal opp til Honningsvåg. Her fra et av oppdragene den har utført i mange år utenfor Kristiansund.