rove_liteAbyss A/S

I dag var det eksamen for deltagerne for de som har gått på ROV kurs på Abyss i Melkvika. Det var rigget opp en kontainer med styringsenheter, og utenfor kaia var en bunnseksjon senket ned der deltagene fikk prøve seg på. Når omtrent alt skal foregå ute i havet undervanns i forbindelse med olje og gassutvinning. er det stort behov for operatører for disse fjernstyrte arbeidsredskapene.
rove_1
Glenn Vidar Havneraas fra Mandal gjør seg klar for å styre undervannsroboten . Ved siden av sitter en som styrer undervanssonaren. Det er flere som er med på en slik operasjon alt ettersom vanskelighetsgrad på arbeidet.

rove_3
Instruktører fra Abyss, f.v. Lars Eidsmoen og Jan Arne Midtsæther følger med hvordan det går med eleven som styrer ROVen utenfor kaia.
rove_4
En del av deltagene etter eksamen i dag. F.v. instruktør Jan Arne Midtsæther, Arnold Jacobsen, Tom Steinsgard, Tomas Hellebust, Glenn Vidar Havnerås og instruktør Lars Eidsmoen.
rove_5
Klassebilde av de som deltok på kurset hos Abyss i Kristiansund. Kurset varer 5 uker, og det er opplagt til 8-12 timer hver dag.