rem_1

Det har vært en spontan-aksjon for å bevare Remlan som friområde på innersiden av Nordlandet i kveld. Rundt et par hundre møtte opp. OSS NOR som eier eiendommen som grenser til dette området  vil fylle ut sjøen til gamle Sira-piren og utvide industriområdet. Beboerne går kraftig imot.
rem_1
Mye folk på Remlan i kveld, men NRK og annen presse tilstede.
rem_2
Terje Lund Johnsen med ropert og Bjørn Elgsaas holdt en apell til naboene og andre interesserte som var kommet for å protestere mot utfylling deler av Smedvika. Det er det eneste området på innersiden som ikke er nedbygd ble det sagt.
rem_3
Det er dette området som ønskes utfylt av OSS NOR. Bedriften opplyser at de vil strekke seg langt med å legge til rette for naboene, slik som skikkelig plass til båter og naust og fellehus på moloen mot bergene her i Remlan.
rem_4
Beboerne hadde underskriftslister mot utbyggingen, pog de hadde kokt kaffe til de frammøtte.
rem_4B
Andreas Sandvik fra bystyret  sa at det avr ikke på tale med vider utbygging her, men at politiske organer har snudd. Han oppmoet folk til å arbeide hardt for å få omgjort planene. Han var redd for at hele Remlan forsvant ved neste korsvei.
rem_5
Remland var tidligere en tørkeplas for klippfisk, men er mye brukt på fritiden når det er finvær. Det er de siste naturlige berg  på innersiden av Nordlandet sier naboene.