parkom_lite

I løpet av nattens mulm og mørke har samtlige 20 parkometerautomater med kortleser blitt ombygd. Nå er automatene online, og bilister kan velge selv beløpet de vil betale. Dette var et stort problem på byen i dag. Mange forsto "ikke bæra" av det nye systemet.
parkom_1
Folk lurte fælt på hvordan systemet virket i dag. Her diskusjon på Storkaia.
parkom_2_l
Slik ser automaten ut nå. Her kan du betale f.eks. 10+10+1+1 = 22 kroner etter at kort er dradd.  Du trenger ikke å dra kort når du drar hjem før tiden er utløpt.  Hvis du står lenger enn 22,- kroner og trafikkbetjenten sjekker lappen, er du i trøbbel. Et tips: Sett inn kortet---betal 75 kroner--dra kortet når du skal hjem. Da er du sikker på at du ikke får gebyr., og  trekkes bare  for tiden du stod parkert .Systemet er online og sjekker om det er dekning på kontoen din før den gir ut vinduslapp. En annen ting er at hvis du betaler en krone, står hele dagen uten at trafikkbetjentene sjekker vinduslappen, så trekkes du bare en krone. Men det er dårlige odds.
parkom_3
Martin Gundersen fra firmaet Cale drar  rundt i Norge og har service på automater. Det blir litt uvant i begynnelsen dette systemet, men det går seg til etter hvert mener han. Han sier at alle 20 automatene til Kristiansund Parkering nå er ombygd.