tusn_2_liteFinnvik 42

I dag lå nybåten til Arild Sørvik fra Tustna, "Tustnatind" ved kaia. Den andre forliste ved Kjerringøy i Nordland 29. februar 2008, der to måtte reddes av helikopter. Nybåten her er bygd ved Finnvik Båtbyggeri i Straumsnes. Det er Sandblost A/S som skal innstallere de kommuniksajonsmessige saker ombord, og båten blir liggende et par dager.tusn_1
Finnvik-sjarken ved Vågekaia der det for tiden monteres teknisk utstyr. Flott nybåt til Tustna dette.
arvid
Arild Sørvik ombord i nybåten sin. Det er garnfiske den er utrustet for. Prisene på fisk har dessverre gått kraftig ned. Tildligere kunne fiskerne få rundt 30 kroner kiloen , men det har nå vært omsatt fisk til halvparten, sier Sørvik. Han håper det skal ta seg opp igjen til fisket begynner med nybåten.
29. februar 2008
Fiskebåten TUSTNATIND (LK2714) gikk på grunn ved Kjerringøy i Nordland onsdag. Mannskapet på to personer ble berget av helikopter, og er uskadd. Sjøforsvaret har flere ganger forsøkt å dra båten av grunnen, men uten å lykkes. Nå ser det ut til at båten blir liggende over helgen, og faren for totalhavari øker. Båten er en 12,25 meter lang trebåt bygd i 1986 ved Finnvik Båtbyggeri.