under_liteKnallsikt i sjøen
Noen har vært og dykket i kulden vi har her ute i Brunsvika. Svein Olaf Angvik var ute og prøvde undervannskamera han nylig har investert i. Her noen resultater fra dykkingen etter tørrtrening med det avanserte utstyret på stua noen dager.
under_1_a
Svein Olaf Angvik har et Nikon D90 inne i det vannsikre huset til 60 m dyp. Flere linser og porter samt undervannsblits hører også med.
under_2
Det er et utrolig fargeskue når det kommer lys nede i havet. Hva slags skapning dette er, har vi ikke undersøkt ifarten, men det var ikke mye bråk av det her.
under_3
En breiflabb stikker sakte unna utenfor Mastadbukta i Brunsvika.
under_4
Rødspette på veldig nært hold. Pussig skapning som det finnes mye av utover brunsvikbukta.
under_5
Det er et rikt liv nede i havet. Hva dette er, har vi heller ikke undersøkt , men det finnes garantert noen som vet navnet på dette på både norsk og latinsk ikke minst.
under_6
Frisk sjøbunn og kamskjell i sitt rette element.
under_7
En merkelig stor trollkrabbe, eller er det det ? Den var 70 cm "fra vingespiss til vingespiss" og kroppen var om lag 15 cm. Tenker på russerkrbbe (Kamsjatska-Crab) når en ser slike store.(это русский краба от моря Barenz?)
under_8
Nærbilde av denne store krabben. Det er litt av en skapning, nesten fra forhistorisk tid.
under_9
Svein Olaf Angvik på land etter dykket, og vi fikk noen bilder. De var da helt knallbra. Kameraet kan også ta opp HD-film, men vi klarte ikke å konvertere dette materialet foreløbig, men det ser ut at det skal bli endel interessante bilder fra havets mørke i framtiden.