gri_lite.jpgØde og stille

Mellom Kristiansund og Grip ligger noen store holmer kalt Inngripan. Det er tre holmer, der de to største er 250 x 150 meter. De er gressbevokst og øde; store deler av året er det ikke folk her i det hele tatt.
gri_1.jpg
Utsikt innover mot byen med Freikollen og Reinsfjellet fra Inngripan.
gri_2.jpg
Rett nord for Inngripan ligger Grip 3-4 km unna.
gri_3.jpg
Det er store holmer dette som har to byggverk; en nødhytte i betong antagelig bygd på 1920 tallet. Hytta i forgrunnen er vel en jakthytte for gåsjakt vil vi tro.
gri_5.jpg
Folk fra Gripforeningen har ryddet nødhytta og fått inn ny ovn og satt den skikkelig i stand. Hytta var bygd for at de som rodde fiske skulle finne et krypinn for uvær hvis de ble overrasket og ikke kom til Grip eller byen.
gri_4.jpg
Mye rart flyter i land på Inngripan..plastalderen her gjort sitt inntog her også.
gri_7.jpg
Et bilde av Grip fyr bygd 1888 på Bratthårskollen .
gri_8.jpg
På Inngripan finnes deler av konglomerat-åren på ytre Nordmøre oppe i dagen. Dette er et slags fjell med voldsomt mye løs stein; tunneldriveres mareritt må det være.
gri_9.jpg
Utsikt innover hovedholmen .
gri_6.jpg
Så sannelig sprang en kanin opp og stakk av, men litt nyskjerrig var den. Tidligere var det mye kaniner her, men de bukket under. Denne er vel satt ut nylig, for et lite hus var ordnet til. Men lange ganger i sand og jord har den gravd på egen hånd.
gri_7_fugl.jpg
Disse to var de ensete fugler vi så. Det tok 40 minutter å komme på hold. Hva dette er for slag har vi ikke peiling på. Forslag ?
gri_10.jpg
Det var veldig flott ute i havet og holmene her i dag.
gri_11.jpg
Sundet som går mellom to av holmene.
gri_12.jpg
På vei hjem stoppet vi ved lumske grunna Fausken. Nå er det en jernstøtte her, og grunna er ganske vid. Tidligere var det flytestake vest for denne grunna.
gri_13.jpg
Ved Fausken var det fort gjort å få torsk på en 60 grams sluk.