Vi ser det er aktuelt med all plasten som flyter i land på Nordmøre og hva man skal gjøre med dette.Vi tok en tur til noen øyer ved Gridsvågøya i Aure der absolutt alt havner. Tipset fikk vi fra tidligere, nå avdød historielagsformann Einar Johnsen i 1988. De fant smør, olje, folk, hester og alt annet her under krigen, og det så ut at alt på kysten havnet på disse holmene.
Et flott område med store holmer rett sør for Trondheimsleia. Det lå mye rart ilanddrevet her. Her blir en ikke dråpesmittet av svineinfluensa, for her er ikke en sjel å oppdrive kanskje hele året.
Hva med en stol ?
Merkverdig mye sko å finne på disse øde holmene.
Denne stranda var virkelig fin . På vestavær havner alt flytende her. Kanskje vi fant noe skikkelig her. Kanskje-kanskje ikke.
Det er vanvittige mengder plast i fjærene. Den ene dunken her var faktisk full av spillolje hivd på havet.
Slike trålkuler finnes det mye av langs kysten. Og tau selvsagt.
Rett utenfor er Trondheimsleia. Her lastebåten "Heidi" som skulle med trevirke til Skogn i Trøndelag.
Vi tar med en på vei sørover også., "Cyprus Cement". Vindmøllene på Smøla i bakgrunnen.
For å fjerne all plasten fra Norges strandsoner må kanskje befolkningen få plikt ti å ta opp 50 kg for hver person. Det er en langvarig affære å rydde vår plastbekranste kyst.
*
Vi fant en glasskule også. Det er ikke hver dag man gjør. Det sier litt om hvor øde og gudsforlatt disse holmene er , men fortøyningspålen sier at det har vært trafikk med seilsuter og ankringsplass her.
En gjerdesmett her ved Gjerdevika.
Det er fine dager på Nordmøre for tiden. Her innenfor Ringholmen med Knubben 680 m.o.h opp for Leira på Tustna.
Kystekspressen går leia her ved Ringholmen.
Ute i Hammarsundet traff vi på ex- brunsvikingen Alf Dagfinn Skomsøy som var ute og fisket til krabbeagn. Han har hytte her ute i sundene, og er her så ofte han kan.