konn_lite.jpgAcid Jazz

 ConFunkshion (Ytre Nordmøre Blues og Bacalaoklubb)

 

10 år er gått siden de siste Acid Jazz tonene ebbet ut.

Nå er de tilbake for fullt, med groovy musikk for nåtid og framtid med hint fra 70 tallet.

ConFunkshion vil ta oss med tilbake til Funky god-toner og en musikalsk opptur hvor lysten til å dra hjem å hente terylens buksa vil være påtrengende. ”Get up and get funky”!

Bandet startet for over 10 år siden men har vært fraværende på europeiske scener i mange år på grunn av mange sideprosjekter.

Dette er et Acid Jazz band som er svært funky. Acid Jazz er en musikkstill som startet i UK sent 80 tall og tidlig 90 tall og har en stor spennvidde fra rendyrket Funk til Rock, Jazz og diverse electronica.

Denne musikkstilen er som skapt for Inger Lises stemme, hvor hennes spennvidde virkelig kommer til sin rett…

Spennviddene er med andre ord stor innefor Acid Jazz begrepet men med solide røtter forankret i 60 og 70 tallets  soul, rock og funk. Disse elementene skulle inn i jazzen sammen med en god dose disco.

Samtidig så var en av ideene å føre jazzen tilbake til der den hørte hjemme, i de store dansehallene. Acid Jazz var forøvrig et eget plateselskap men svært mange dyktige musikere og band som var signet.

Inspirert av James Taylor Quartet, Incognito, The New Mastersounds etc. ligger ConFunkshion på et høyt nivå av gode groover noe som sist Tahiti festival bekreftet da de spilte for fullt hus med føtter og armer til enhver gjest i heftig bevegelse.

Dette er svært dyktige musikere som behersker sine instrumenter på et høyt plan.

Mr. Gjelvis (Eivind Gjelberg) på percussion bidrar til en meget rytmisk sammensetning som forøvrig består av Inger Lise Bøe Bævre, vokal, Øyvind V. Hanssen, gitar, Eirik Hunnes, Fender Rodhes og clavinet, Kjell Inge Hansen, bass og Jørn Aasprong, trommer.

Med andre ord en knippe god samling av byens eminente musikere med lang fartstid

Vi får høre et velopplagt band som er noe utenom det vanlige når det gjelder lokal musikk.

J.P. Clausens nye scene, som også er byens største livescene bortsett ifra Braathallen, er en ypperlig plass for denne typen musikk, noe Mezzorforte beviste da de gjestet byen for noen uker siden. Absolutt verdt en tur.

 

konn_1.jpg
Kjente fjes skal spille i helga (Foto: Thorleif Bluesmann /YNBB)