ab_lite.jpgAbyss A/S

I dag var vi nedom Abyss A/S i Melvikan fo rå ltt nærere se på nyanskaffelsen til 13 millioner. Det var sannelig litt av en båt dette her. Den skal brukes i forbindelse med dykking på kysten fra Trøndelag og sørover. Basen blir her i byen.
ab_1.jpg
9,5 meter bred er båten, og dekket var imponernde. Vinsjen midt på bildet kan dra 20 tonn. Kjekt ved ankerhåndtering og andre løft.
ab_2.jpg
Fra styrhuset hvor alt av dagens teknologi for fartøyer finnes.
ab_3.jpg
Dykkerleder/skipper Rune Sundsbø  foran dykkerpanelet som gir luft med slange til to dykkere. Her er også 2 kamera med lys og DVD opptaker med harddisk.
ab_4.jpg
Fra byssa/felleslugaren ombord.
ab_5.jpg
Dusj og vaskemaskin tørketrommel  er også ombord.
ab_6.jpg
Det er to Scania Di16 som hver yter 700 hk  i maskinrommet. Dette gir båten den nette fart av rundt 19 knop på marrsjfart.
ab_7.jpg
Dykkerluftkompressoren yter 350 liter i minuttet og flaskebanken er 5 stykker 50 litere.
ab_8.jpg
Det finnes også en spylemaskin her som blir brukt til å vaske ned båten mellom skifte av oppdrettslokalitet. Dette er påkrevd i dag grunnet mulig fare for spredning av fiskesykdommer.
ab_9.jpg
Krana her koster 1 million kroner og kan løfte imponerende 3 tonn på 16 meter lang arm utlagt. Båten er bygd i Flatanger i Nord-Trøndelag. Det er den andre som Abyss disponerer av denne typen. Flott redskap.