torr_lite_bn.jpgTørr

Det blir en alldeles flott tunnel vi får under fjorden til Averøya. Nå er det vel kjent at BN syklet gjennom, og vi meddeler gjerne inntrykk fra turen. All forferdelse med vann og ras er en forbigått periode, vi syklet gjennom i genser; ja tunnelen til Averøya er nå blitt  tørrere enn Krifast etter vår mening. Dette blir en framgang for distriktet her som ikke står tilbake for noe, og vi mener at nå må det være slutt på motstand og syting og skremselspropaganda. Bare vent å se til tunnelen  er ferdig.
torr_1.jpg
220 meter under Revhammeren flater tunnelen litt ut. Her kan du kjøre trygt gjennom på 6 minutter til Averøya når den er ferdig. Helt urolig god investering dette her.
torr_3.jpg
På det dypeste punktet arbeides det med basseng til å samle opp vann.  Dette blir pumpet i etapper oppover til andre basseng for å unngå å installere pumper med høyt trykk. Som vi ser er det slettes ikke noe inferno med sjøvann her mer. Dett er er faktisk rett under Kjønnvikgrunna. Rart ja.
torr_2.jpg
Her på Averøysiden er nødtelefoner kommet på plass noen plasser.
torr_4.jpg
Viftene er også kommet på plass enkelte steder. Vi merket godt at den naturlige trekken gikk mot byen. Mulig det var vindretningen som gjorde det. (sørvest).
torr_3_b.jpg
Vannet skal ledes på baksiden av kanter langs tunnelveggen. Her er monteringen av stativet til tettemattene påbegynt. Antar at veibanen i tunnelen blir tørr og fin.