merke_lite.jpgFra krigen

I kasser og skuffer finnes mye rart . Disse tyske merkene for eksempel. Til de krigshistorieinteresserte eller samlere skulle vi gjerne hatt litt om dette. Noen som vet ?
merker_1.jpg
Slik der de ut . Størrelse ca. 5-6cm til feste på jakke antageligvis.
Mange svar har vi fått, vi tar med dette:
Hei,
Jeg har lest i dag på www.brunsvika.net at dere trenger informasjon til tyske merker fra andre verdenskriegen. Jeg hadde letet lit på nett og fant ut en del informasjon.
Den første venstre merke er den andre utgaven som ble brukt siden 1943 til utmerkelse av mannskapene på S-båter hurtigbåt (Schnellboote) som hadde deltatt på minst en av de 12 forskjellig kamper mot fiendene med en delsuksess samt denne merke ble bruk som utmerkelse for opdagelse av fiendlige ledelsebåter. S båt capteinen Rudolf Petersen var med involviert til utforming fra merken.

Andre merker er den U-båt kriegsmerke. Det ga to utgaver i første verdenskriegen var den isteden for hakekors med Rikskronen under riksørnen. I første verdenskrigen ble deltakerne utmerket som hadde vært med på minst tre ganger i u-båten mot fienden. Men i den andre verdenskrieg ble den alrede utdelt med minst to ganger.
Man skille mellom fire versjoner den bronsefargenen, sølvfargenen, gulfargenen og gulfargenen med brillianter.

Denne tredje merker er kjennt som Narvikskilt en ermeskilt fra pårørende av tysk Wehrmacht/ militær. Men kun den som hadde vært med på kamp om Narvik eller hadde deltatt ved Tysklands invasjon i Norge. For hæret og luftforsvaret/Luftwaffe var den kun sølvfargen mens den for kriegsmarinen hadde vært gulfargen. Merken ha ble bæret på venstre overarmen på uniformjakke. Denne utmerkelsen hadde blitt utført kun av generaloberst Eduart Dietl.

Jeg hoper at jeg kunne noe bidrar.

Med vennlig hilsen

Rene Reirich
Teistholmveien 23c
6512 Kristiansund