langs_lite.jpg Det er så rart hva som dukker opp langs fjære og fjord hvis båt benyttes. Det er mye som skjer rundt omkring byens nære omland for tiden.
langs_1.jpg
På Jemar Norpower i Sørsundet holdt mannskaper fra Western Geco på med øvelser med lettbåt.
langs_2.jpg
Andre holdt på med en mob-båt ute i dønningene ved Klubbneset.
langs_3.jpg
Hotellet til Thon på Innlandet er slik i begynnelsen av november .
langs_3b.jpg
I nydelig vær passerer Haltbakk sin "Grip Solar" gammelbebyggelsen i Sjursvika på Innlandet.
langs_4.jpg
Et fly dundrer rett over ute på Bolgsvaet. Alt var stengt på Årø ved Molde grunnet tåka i dag ;mulig er det en slik ankomst som er dirigert til Kvernberget.
langs_5.jpg
Antagelig ryker denne holmen med navnet Kruttholmen snart i forbindelse med planeringen av nordre Husøya. Kruttholmen var byens dynamittlager rett etter krigen, og Hveding og Kristiansund Sportsforretning hadde lager her. Senere ble to bunkere i Karihola benyttet til 1972.
langs_6.jpg
Deler av kaia på Kruttholmen. Bak ser vi fyllingene nærme seg sakte men sikkert. Nordre Husøya i Bolga blir et stort område som kan brukes til diverse innen hva-som-helst. Fugløya i bakgrunnen er fredet; det blir vel litt amputert denne fredningen med dette som nabo ?
langs_7.jpg
Vikaneset Hotell og Dykkersenter i Vadsteinsvika har litt spetakulær beliggenhet.
langs_8.jpg
Her er Skretting fórfabrikk i Kristvika p Averøya. Foran er oppdrettsanlegg ved Flatøya. Dette lakseventyret ble noe i Norge etterhvert.
langs_9.jpg
På land på Brattøya er 2. byggetrinn i fritidsboligparken til KBBL påbegynt er det ut som.
langs_10.jpg
De første boligene er ferdi, og folk har også flyttet hit. Nærmere sjøen enn dette kommer du ikke med noe slags tre-hus her på Nordmøre. En kan lure på hvor den strenge strandloven var bortgjemt  hen her ?
langs_11.jpg
Det skjer saker å ting "Ti Smevågja" på Averøya. Ola Kårvåg "å sa karrain" holder på å stelle i stand Biowood; en fabrikk som skal levere brenn-pellets til hele Europa. Dette er et prosjekt som får store ringvirkninger for Averøy og distriket her. Ikke minst kan miljøgevinsten ble formidabel. Spennende.
langs_12.jpg
Her spenges ut også nordover fra Smevågen. Her blir det kaianlegg som kan ta imot store bulk-skip.
langs_13.jpg
Her har arkeologene vært og "støvsugd". Om de fant en skjem fra En Tempo Panter fra 2000 år før Kristus, så får du aldri se den. Den blir bare lagt i et magasin i Trondheim.
langs_14.jpg
Etter å ha rensket sjøen her forgamle moringer fo ren tid siden,  har nå Lerøy-Hydrotech på nytt startet et moderne oppdrettsanlegg ved Hogsneset her utenfor Bremsnes.
langs_15.jpg
Fin høst dette da. Bildet er fra Fuglholmen ved Eaholmen ute på Meldalsholmene.
langs_16.jpg
Måsen er her ute på bergan, men den holder merkelig nok kjeft. Bak "Skandi Captain" som kom inn Treflisleia ute i Gripskjærene i ettermiddag.