”Borgenes” står i fare for å gå tapt. Skal fartøyet berges må det nye krefter til. ”Borgenes” er med sin maritime historie, først som eskortefartøy for den engelske marine under krigen og siden som sidetråler, et unikt fartøy. I 1947 ble fartøyet kjøpt til Norge av rederiet Heinsa A/S i Kristiansund og ombygd til sidetråler. ”Borgenes” leverte saltet fisk som råstoff til klippfiskproduksjon i Kristiansund fram til 1963 og gikk deretter som ferskfisketråler for Findus. Som tråler representerer ”Borgenes” pionertiden innen trålerfisket, og klippfiskproduksjonen representerte en næring som i stor grad bidro til gjenoppbyggingen av Kristiansund.
Flere båter ble kjøpt inn til byen etter krigen. Om avisen omhandler "Borgenes" her er usikkert, da den hadde T-276 påmalt skroget.
"Borgenes" ved kaia i Vågen. Riksantikvaren er poitiv til bevaring. Det skulle gi litt kjøtt på beina i denne saken.
”Borgenes” ligger ved klippfiskmuseets kai i Kristiansund hvor den blir tatt vare på av Stiftelsen Steamtråleren Borgenes. Prosjektet har i lang tid slitt med lite ressurser og dårlig økonomi. Norsk Forening for Fartøyvern har etter vedtak fra årsmøtet hatt ”Borgenes” på sitt arbeidsprogram og lagt ned mye lobbyarbeid for å bevare ”Borgenes”. Foreningen har hatt jevnlig kontakt med styret i Stiftelsen Steamtråleren Borgenes og
For ordens skyld er det brukt mellom 50-70 millioner kroner på restaurering av "Hestmanden" fra 1911, og den var i mye dårligere forfatning enn hva "Borgenes" er i dag.