ani_l.jpgFor oppdrettshåndtering

Arne og Jan Rognskog på Smøla har fått nybåten i dag fra Sletta i Mjosundet. Den ligger ved kai i byen, og det var et flott og moderne verktøy. Den har kostet nær 9 millioner, og skal håndtere moring og alt som har med nøter for oppdrettsnæringen i fjordene her. "Anita Viking" heter den,og det er rederiet Arne A/S (Rognskog)på Smøla som altså skal drive båten.

ani_1.jpg
Dette er "Anita Viking", utstyrt med 2 x 370 HK Nogva-Scania dieselmotorer og ditto kraftig vinsjeutstyr for håndtering av nøter og annet til oppdrettsnæringen.

ani_2.jpg
Båten er meget bred, og kran og vinsj som som kan løfte og håndtere utstyr på havbotnen.Her er folk fra havnevesenet bortom en tur.

ani_4.jpg
F.v Nikolai Skomsøy fra Brunsvika som skal arbeide ombord,videre eierne Arne og Jan Rognskog. Båten er på brua utstyrt med dagens teknologi som hører hjemme på båter i dag.

ani_3.jpg
Maskin og styring kan styres fra konsoll ved rekka. Dette er et svært nyttig hjelpemiddel når det skal manøvreres oppe i oppdrettsanlegg. Jan (t.v) og Arne Rognskog kjører her litt fram for at en annen båt skal få plass bak.

ani_5.jpg
Ombord finnes også spyleinnretng for nøter. Det er slutt med at dykkere ligger oppe i nota og spyler. Dette gjøres nå med en høytrykksonde som sendes ned, forteller Arne Rognskog til BN. Gratulerer med ny båt, som for ordens skyld er registrert i Kristiansund.

 

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her