odd_lite.jpgPå jomfutur langs kysten

Vi trodde først det var noe Keiko-greier som kom susende forbi Stavnes fyr på vei inn til byen. Vi tok båten og kjørte inn i havna der vi "entret skuta". Kurt Oddekalv viste oss rundt i båten, og det var et imponerende verktøy Miljøvernforbundet nå disponerer.

odd_1.jpg
Her kommer "Miljødronningen" forbi Brunsvika. Den er på jomfutur og skal til Tromsø.

odd_2.jpg
Kurt Oddekalv på heli-dekket.  Ombord finnes masse utstyr til å overvåke miljøet . Båten har fått mange gaver fra rederi o.l. under utrustningen, og prislapp er mellom 50 og 70 millioner, mener Oddekalv.

odd_3.jpg
Konferansesalen gikk utenpå de fleste. På rullegardinene var det bilder av de mest truede arter . Oddekalv sier at det er villaksen og reinen som etter internasjonale avtaler skal reddes. derfor varsles kamp mot oppdretterne i våre laksefjorder (eks. Halsafjorden/Sunndalsfjorden).

odd_4.jpg
Ombord finnes all slags dykkerutstyr og en ROV for større havdyp. Fra ROV-kontrollrommet finnes utstyr for å satelittsende bilder ut til fjernsynsselskap. Imponerende greier,synes vi.

odd_5.jpg
"Miljødronningen" har både bil og båt på akterdekket. Her er det også trålutstyr som kan ta prøver for Universitetet.

odd_6.jpg
Oddekalv sier at det når det gjelder vill-laksen, så kommer det 600.000 individer opp i elvene i år, noe som er ingen ting. Når det oppgitte rømningstall fra oppdretterne er 950.000 laks, så sier det seg selv at det bærer galt avsted. Han varsler kamp for å få alt oppdrett ut av laksefjordene på kysten. Oppdrettene svetter på grunn av miljøtokt med denne båten står det på hjemmesidene til NMF.HJEMMSIDE NMF HER

odd_7.jpg
Jonny Haldansen(th) er kjent fra ambulansebåten på Smøla, men har tatt seg ekstra arbeid ombord i "Miljødronningen" Sønnen Jonas var nedom pappa torsdag før de drar i morgen.

odd_hval_eva.jpg
Det er en flott og oppsiktsvekkende logo på siden av båten.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her