art_1_lFant merke fra "hjembygda" på båt
Verden er liten, selv i USA...
Russel Moen fra Portland Oregon besøkte nettopp Kristiansund og Brunsvika på sitt aller første besøk til Norge. Moen benyttet anledningen til å prøve fridykking og undervannsjakt i Atlanterhavet for første gang. Som en erfaren dykker fra de store sjøer og Stillehavet var dette på ingen måte første fridykk, men ettersom siste tur i havet var på Hawaii for 3 uker siden var nok temperaturen den største utfordringen. En fin Torsk på 10.5 kilo ble utbyttet etter litt frysing og leting i tareskogen.Russel er født og oppvokst i Worcester i Massachusets som er på størrelse med Trondheim. Et pussig sammentreff var at båten som Frank og Toril Karlsen importerte fra New Jersey var opprinnelig solgt i, ja nettopp; Worchester. Worcester ligger forøvrig ikke i næreheten av havet, men over 6 mil fra nærmeste skvett saltvann. Moen er forøvrig ikke av norsk avstamming som navnet skulle tilsi, men Irsk. For over hundre år siden var irer lite verdsatt i USA og irene var en nærmest en pariakaste som hadde vanskelig for å få jobber. Russels bestefar som emifrerte til mulighetenes land benyttet anledningen til å forandre det irske Mohan til Moen på båten til Amerika for å gjøre starten litt lettere.
art__1_merke
 Russel Moen humret godt da han oppdaget at et klistremerke fra "hjembygda" Worcester i USA prydet hekken på en båt i Brunsvika.

 

art_1_torsk
Russel Moen (t.v) og Frank Karlsen var også ute etter torsken med harpun. Her har de fått en på over 10 kilo utenfor Averøya.