aver_lPå besøk hos Helge Gjøten Vi tok oss en tur bortom Helge Gjøten i Futsætra rett over for Klubba da vi var på Averøya. Han har drevet fiske i mange år, men når det èr styggvær holder han seg langs Bremsneslandet for det meste.
aver_gjoet_p_fjord
Han hadde ut garn i går, men mener selv at han burde ha tatt værvarslet alvorlig. Det ble basking dette her. I bakgrunnen Klubbneset  og Brunsvika .
aver_gjot_kistvakt
Her passeres et kystvaktskip som lå på Bremsnesfjorden i mange timer torsdag.
aver_taksi
Et skilt til en drosjebil hang på garnene bortmed byen , men det flasker, sluker, påhengsmotorer og deler av folk også; han fikk et hoftebein av et menneske vest for Tjønnvikgrunna utafor Brunsvika. I dyprenna der.
aver_sluker
Alle slags (tyske) sluker sitter i garna til Helge Gjøten. Turistene kommer og hiver ut snøret selv om de ser han setter garn. Det er en voldsom samling i tak, skuffer og skap på brygga. Helt vanvittig !
aver_pik
Denne stod i en større torsk han fikk på garn. Det er under vannsjegere som har vært på ferde her, men dette er ikke utstyr som folk herfra bruker, blir han fortalt av BN.
aver_torsk
Helge sier det er dårlig med fisk -E tru nå dét é na dér tunnælsprængninja som kainn fær dét-, sier han til BN. Han mener det er klart at fisken blir skermt fra området av salvene. Her tar han opp noen torsker som skal i levendefiskposen.

 

aver_kaia
Her er brygge og bruk i Futsætra. det er lunt her, men det er bra med drag i sjøen når det er styggvær, sier Gjøten når han fortøyer skikkelig for dagen "ti sa véra".

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her