mest_lPlaner for tunnelen

 

 

Det var møtt fram over 100 interesserte for å høre om framdriften på Averøytunnelen på søndag ute ved anleggsområdet på Hagelin. Inne i brakkene var det en systematisk informasjon over alt som skal foregå framover. Tror alle satte pris på den gode informasjonen det var lagt opp til. På Averøya var det møtt opp 300 interesserte , sier informasjonssjef Wiggo Kanck til BN.

 

mest__ved_bil

 

Folk ble kjørt med bil inn i tunnelen for å få se hvordan det tar seg ut i dag. For øyeblikket opplyses det at 148 meter er sprengt ut på kristiansundssiden, og 850 meter på Averøy.

 

mest__joergen

 

Arild Jørgenvåg, barket brutilhenger møtte opp( t.v) og Håkon bloch.

 

mest_harstad

 

Nicolai Kulseng Hansen forklarte litt om spengstoffblandebilen som brukes. 800 kilo går med for hver salve som tar 5 meter fjell ut av norges gråsten.

 

mest_dunnamit

 

Sprengstoffet ser ut som fromasj eller tykk eggehvite. Dette pumpes inn i hullene og settes av med millisekundtennere nedenfra og oppover. 6 sekunder tar sprengningen.

 

mest_bilde
Slik presenterte Statens Vegvesen rundkjøringsløsningen i Vågen.Bildet er arrangert fra Viadukten, og her blir det store forandringer. Her blir det i tillegg mye arbeid med omlegging av kabler og kommunalt vann og avløpsnett.