fisk_lTK trodde vi køddet

 

 

Vi i Brunsvikanytt tok utfordringen til TK og satte line med 100 kroker egnet med sild på havna. Da det kom opp lyr, torsk, steinbit, knurr, hyse og kveiter i tillegg til bildekk og strømpebukse, trodde journalist Ole T. Strand vi hadde spilt han et puss. Men det hadde vi ikke gjort. Det er mye fisk i havnebassenget.God reklame for Kristiansund!

fisk_ole_t

 

Her har Roger Naas og Wenche Horne dradd en 6-7 kilos lyr over rekka. Ole T. Strand fra lokalavisen Tidens Krav smiler bredt. Kan dette være mulig ? Rett før hadde en strømpebukse kommet opp !

 

 

fisk_roger_dekk

 

 

Et Trelleborg 165x14 radialdekk hadde sannelig gått på lina. Ikke rart at Tidens Kravs utskremte begynte å lure på et eller annet. Men det er utrolig mye skrot enkelte steder på bunnen.

 

fisk_steinbit

 

En steinbit blandt skrot på havna, men sjøen er i bra tilstand.(boa)

 

fisk_folk_nordl

 

Det er mange som fisker i havna i Kristiansund. Etter at kommunen har sanert det verste av kloakk, er det nå bare ut utslipp av silt avløpsvann i havna. Et er på 26 m dyp på Nordlandet og et i på 15 m dyp i Sørundet fra Innlandet. Her er store vannmasser i bevegelse , så for fisken er det ingen betydning.

 

fisk_ruse

 

Noen fisker med ruser i tarekanten på havna også. Her fra Gomalandsiden, men dessverre har rusen her agn på jakt etter hummer antageligvis.? Skyld ikke på dykkere da !

 

fisk_torsk

 

Dette bildet er tatt på grunn utenfor Kjønnøybrygga og Dødeladen på Innlandet.Det var en riktig fin torsk på 5-6 kilo som stakk hodet fram.(boa)

 

fisk_spist

 

Torsken er på jakt etter det samme på havna som ute på havet. Denne ble fisket på Israelsnesset ved Milnbrygga og hadde slukt en sei.

 

fisk_hummer

 

En stor hummer klatrer blandt jernskrot på Hjelkremkaia i Vågen. (boa)

 

fisk_polakk

 

Undertegnede tok opp en hummer og viste en polakk som fisket på Nordlandet. Den fikk selvfølgelig en tur ut i sjøen igjen. Det skjønte ikke polakken.(boa)

 

fisk_lys_miln

 

Sprek og stor lyr fisket på Israelsnesset nå i mai. Den var full av rogn.

 

fisk__lab

 

Torild Johnsen(t.v) og Anny Olden på Kystlab A/S har sjekket fisken på havna. Den er fullt spiselig og har god kvalitet. Her med et kveitestykke vi leverte klar for kontroll.

 

fisk_fat
Fat funnet under dykking i havna med fisk fra samme plass. Kjempegodt !

 

fisk_krykkje
Litt hender på land også inne i havna i Kristiansund. Wenche Horne mater en svært tillitsfull krykkje på kai på Milnbryggen i Vågen.

 

 

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her