I 20 år har Kåre Tømmervåg holdt brannbåten i orden
I 20 år har Kåre Tømmervåg holdt brannbåten i orden. Han bor i Galeasgata og forteller det har vært gjennomført mang en sjau på dugnad i disse årene. Mandag var han nedenom i et øsende regnvær da vi kom forbi. -Den lekker litt fremst på dekket, sa jeg måtte nedom å se etter dette i dette forferdelige regnet, - sa Tømmervåg. Han forteller at båten kom til Kristiansund i 1939, akkurat til ilddåpen i april 1940 da hele byen omtrent brant opp. Da "Slukk2" kom var det en veldig moderne båt. Den har kraftige pumper, og kan faktisk sprøyte over buen på Omsundbrua hvis det kan sammenlignes med noe . Men motoren tåler ikke det i dag, blir det sagt. Motoren er sjøvannskjølt, så 65 år har tært mye på motor. Tæringshull på toppene er sveiset ved en rekke anledninger, sier kjentmannen i maskinrommet.
Ellers synes vi det så velsteldt ut nede i maskinen, som forøvrig er en Paxman Ricardo som det ikke finnes deler til mer. Hjelpemotoren er en Buch-diesel fra 1939 den også, og den ruslet og gikk da vi var nedom. Kåre gikk av med pensjon i brannstyrken i byen for  rundt 10 år siden, og har gjort en stor innsats for dette klenodiumet i alle år. Båten gikk i opplag i 1986, men Kåre fikk brukt den da Øverlandbrygga brant i 1990. Dette reddet trolig bolighusene på Eriksennesset på Nordlandet  Bra innsats i alle år  Kåre!
kaare
Kåre Tømmervåg fra St.Hanshaugen har gjort en fin innsats på "Slukk 2" i alle år.
Så ser det da bra ut her i den over 65 år gamle maskina. (boa)
motor201
 

Denne gamle Buch-dieselen fra 1939 ruslet og ga strøm da vi var innom.

 

 

 

 

 

 

 

pumper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slukken,som båten kalles ,kan skaffe en imponerende mengde vann. I tillegg til sjøvannskanonen gir dette systemet også vann til 16  stk 65 mm uttak oppe på dekket. Det har vært bra og hatt på mang en brann nær sjøen i byen.