Samtidig skulle noe i Dalasundet undersøkes. Den lille fjernstyrte undervannsfarkosten kunne operere ned til 150 meters dyp og var utstyrt med diverse kameraer med lys. Det ble lett etter et sunket skip med navnet "Sørfjord" i Sørsundet. Dette ligger på 78 meters dyp. Videre ble det lett etter et eller flere anker ytterst i Marcussundet som kan stamme fra de engelske fregatter som angrep byen i 1808.
Ikke noe anker ble funnet denne dagen, så det forundrer ikke oss her i BN at dykkere har tatt de opp da de kunne ha ligget innen rekkevidde. Det skulle ikke være noe særlig for byhistorien det da. I Dalasundet var det slambunn og vanskelig å lete ,men et fint anker ble blandt annet funnet. Dette blir nå rapportert til Vitenskapsselskapet som skibsfunn. Denne ROVèn skal nå Øystein Blåsvær til Kabelvåg for å holde kurs med kommende uke. Søk etter det tyske skipet "Pergamon" blir vel senere. Vi kommer tilbake til det. (red)
ROV -èn gjøres klar .Ved brygga i bakgrunnen og utover ble det søkt etter anker fra trefningen i 1808.
Dette ble ikke funnet. men en haug med ballastein og noe annet ble sett.
Dette ble ikke funnet. men en haug med ballastein og noe annet ble sett.
Øystein Blåsvær ser på skjerm alt som ligger på bunnen. Det er mye spennende som ligger nede i havet.
Øystein Blåsvær (t.h) laster ombord utstyr i Brunsvika. Roger Naas kom bortom for å se hva som skjedde.
Et anker dukker plutselig opp i dynnet i Dalasundet. Dette er med sikkerhet over 100 år og tilhører da staten.Kjekt å se at det fortsatt finnes et anker igjen etter all skibsfart i Kristiansund gjennom tidene. Dette blir nå avmeldt til museet som skibsfunn.