Joh. A. Hveding er en av de eldste handelshus her i byen. Etablert i 1836 på Grunden på Nordlandet. Fimaet flyttet til Kirklandet etter hvert, og der i alle år innen isenkram og sprengstoffleveranser. Bygningen brant i 1940, og en midlertidig brakke ble redningen til det store bygget i mur ble gjenreist i Kaibakken/ Hauggata. Nå finnes en flott vindusutstilling i sentrum om firmaets histore.
hve 5
Hvedingbygget rundt 1970. Her var det på 1980 tallet kafe også. Kabaretten het den. Matbutikk på 1970 tallet drevet av Odd Myrseth. I bakgården holdt Jarl Sager på med transport og dynamittkjøring. Butikken solgte nærmest alt mulig. ( Foto: Tor Aage Dyrseth  Zdrinka FB)
hve 1

hve 2

Fra vindusutstillingen over noe av Joh. A. Hvedings historie. ( Foto: Håkon Bloch)
hve 3
Her på Kruttholmen lå det første dynamittlageret til Hveding. Senere ble det flyttet til en bunkere i Karihola, først i en Dobbeltgruppenunterstand bak Morildveien  og  etter det i Regimentbunkeren bak Karihola Barnehage. i 1973 til Sødalen. Firmaets største leveranser av sperngstoff var til Freifjordtunnelen. De siste tunneler som er levert dynamitt til er Eiremtunnelen i Tingvoll og Gjemnesaksla. ( Foto: B. O. Angvik)
hve 4
Hvedings brakke til venstre fra krigstiden. Bebyggelsen av nye Kristiansund er startet . Bilde fra rundt 1947. ( Foto: Ukjent)