Alltid noe som foregår i Vågen. Kristiansund Mekaniske Verksed ( KM) er beskjeftiget med reperasjon og vedlikehold av skip og annet. Slipsetting i dag igjen.
kmv 1

Slipsatt i dag kl 12:30: M/S "Ronja Superior", 57,07 x 12 x 5,1 m., overlevert fra Aas Mek. Verksted A/S i Vestnes til Sølvtrans A/S i Ålesund i 2007. Skroget er bygget i Latvia. Det er den niende bønnbåten som Aas har levert til Sølvtrans. Dieselelektrisk system som består av 5 generatorer som forskyner skipet med all strøm. Konvensjonelt propellanlegg og gear som drives av 2 elektromotorer. Dette gir bedere utattak av motorene og lavere dieselforbruk. Båten er bygd for  transport av levende fisk i lukkede system uten utslipp. Kjøler fisken slik at den ar klar for slakting og produksjon når den ankommer slakteriet. Kan sortere, avluse og andre produksjonsmessige oppgave.  Lufter og avgasser resirkulert vann, bygget for å ivareta dyrehelse, miljø og hindring av smittespredning (EU-krav).(Foto og tekst : Håkon Bloch)
lmv 2
Den røde fiskebåten " Dyrnesvåg" fra Smøla lå også her i Vågen ved verftet i dag. ( Foto: B. O. Angvik)
brannboot 1
Litt virksomhet på " Slukk 2" som har ligget i bøyene siden 1987 ( unntatt noen branner). Det er satt i gang kronerulling for å holde litt liv i farkosten som nå må på slip for vedlikehold undervanns. Slukk 2 kom til byen i 1939 rett før bybrannen. Den er bygd i Oslo på Nylands Mek. Verksted. ( Foto: B.O. Angvik)
kåre tømmervåg. 1993
Kåre Tømmervåg er ennå engasjert i brannsprøyta. Her " ungdomsbilde " fra brannvakta i 1993 der det ble funnet støpeformer på Stekoder ( ex Bjørnehouge verft() for giret på Slukk 2 etter den grunnstøtte i Holmasndet i 1944 da bryggene brant på Werringholmen. ( Foto: B.O. Angvik)
jemarn 1

Jemar  Norpower A/S er en bedrift i Jemar Gruppen som driver med finans, eiendom, fiskeeksport og båtproduksjon. Her er noen seismiske arbeidsbåter på tur fra Dale til anlegget på Sørholmen. De seismiske arbeidsbåtene er spesialutrustet for kabelarbeid til havs med hydraulisk drevne kabelløfter og dobbel kabelvinsj. (vi snakker her om søkekabler i seismikk). De har levert mange sånne båter rundt i verden, men mest til Kina. (Foto: Håkon Bloch)
jemarn 3

Noen dykkere eller  andre har drevet rydding på bunnen inne i Vågen. Det kan jo hende at det er de populære byrydderene som arbeider på dugnad som har brukt kastedregg. Denne samlingen ligger ved kaia til byfiskerene. Ordførerkjedet i sølv skal også ligge her etter et tyveri på 1990 tallet. ( Foto: Håkon Bloch)